A pedagógus szakszervezet szerint gond van, a minisztérium szerint semmi gond az iskolákban

Megosztás

Veszélybe kerülhet az érettségire történő megfelelő felkészülés is, de az EMMI szerint a pedagógusok védettek, nem jelentene gondot több, mint háromezer tanár hirtelen kiesése.

„Nagy lehet a tanárhiány a kötelező oltás miatt, ami majd akkor lesz érzékelhető, amikor a diákok az érettségire sem tudnak felkészülni, vagy a túlmunkákat kell kifizetni” – mondta a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke az ATV Híradójának. Totyik Tamás kijelentette: észrevehető lesz az, amikor a kötelező oltás miatt „például egy művészeti gimnáziumban az összes művésztanár felmondott, és a diákok még érettségire sem tudnak majd felkészülni, ott lesz majd komoly gond, vagy ott lesz komoly gond, amikor a túlmunkákat a kollégáknak ki kell fizetni”.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint ugyanakkor nincs gond: az oltatlan, állami intézményekben dolgozó pedagógusoknak december 15-ig van lehetőségük beadatni maguknak valamelyik vakcinát, de a pedagógusok kilencven százaléka már védett a koronavírus ellen.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azonban egy saját felmérésre hivatkozva hétfőn azt közölte, hogy az ország 1500 intézményében mintegy ötezer pedagógus nincs beoltva, közülük háromezren pedig inkább válnának meg az állásuktól, mintsem hogy beoltassák magukat a koronavírus ellen. (Hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek